Duendecillo P

R04-1001   DVH 936
f. 2004
FWB, Hannover , DWB 2007
171 cm

Duendecillo P  är  testad  pga WFFS och bär inte gen (N/N).

Duendecillo P blev godkänd i Hannoveranerförbundet, något få vuxna gångartsförärvare blir. Registrerad i FWB, visad i DWB, utbildad i Sverige och nu tummen upp i Tyskland.

Det var i samband med Hannoveranerförbundets Anerkennung 9 december som Duendecillo P passerade nålsögat till sin ägare och uppfödare Anne Niemis stora glädje. Han visades vid hand samt reds av Jeanna Högberg vid granskningen som går ut på att inspektera hingstar godkända i andra förbund för eventuellt godkännande i Hannover. Evenemanget är öppet för både unga och äldre hingstar, långt ifrån alla visade får passersedel.

Hingsten Duendicillo P är mer bekant för många som en häst i träning hos Jeanna Högberg än som avelshingst. Där går han under arbetsnamnet Peikko, ekipaget har tävlat framgångsrikt i lilla rundan och gjort fina starter i år i Intermediare II  och I B. I september blev det GP debut i kür under Djursholmstävlingarna. De var senast i rampljuset på Friends Arena där Duendecillo visade upp sig som en talang även över bommar under Ingrid Klimkes clinic.

Duendecillo P (FWB f -04 e Don Romantic – Midt-West-Ibi-Light – Pontus) är en mycket skandinavisk produkt som dessutom är godkänd i flera förbund. Han visades som 3-åring i DWB och genomgick 10-dagars observationstest som gav honom betäckningstillstånd i förbundet 2007. Året efter vann han det finska bruksprovet och har en hel del avkommor inom FWB.

Text: kopierat  från Tidningen Ridsport , Kim C Lundin

År 2015 har Duendecillo tävlat sin första år med internatiolla Gp och har vunnit i  GP Freestyle i Vidauban CDIO3  och vunnit både GP och GP Freestyle i Helsinki CDIO3

År 2016 Duendecillo och Jeanna placerade 3. plats i Oslo CDIO4 och 6. plats i Herning CDIO3.

Duendecillo flyttade till Helen Langehanneberg i september 2016 pga Jeanna fick tvillingar i november . Nu är  hingsten tillbaka vid  Jeanna och meningen är  att tävla 2017.

Stamtavla:

Peikko_suku

Video  25.4.2016 :

https://www.youtube.com/watch?v=kH-kYsZzS2g&feature=youtu.be

Video Helsinki CDIO3 2015:

https://www.youtube.com/watch?v=Os67b-kSlE8

Jeanna Högberg:

”Duendecillo är en hingst som har haft lätt att lära sig allt upp till Grand Prix. Han har väldigt bra bekbensaktivitet, en extraordinar galopp och lätt för piaff och passage.  Han har också ett bra tävlingspsyke och är en hingst som drar blickarna åt sig.”

Anna Hassö :

¨Jag har sett några Duendecillos avkommor i träning i Finland  och de alla har bra hoppteknik och väldig bra attityd till hoppning . Detta , tillsammans med att de rör sig bra , gör  hingsten väldig intressant i aveln vid fälttävlingshästar.¨

Duendecillo P Duendecillo P

Tävlingsresultat:

https://tdb.ridsport.se/horse_results/86645?time_span_end=2014-12-31&time_span_start=2014-01-01

Duendecillo P Piaff

Duendecillo P

Duendecillo P: 2-v, kuva Leena Kahisaari – 4-v, kuva Tapio Mäenpää – 10-v, kuva Christina Beuke

Duendecillo P: 2 år, foto Leena Kahisaari – 4 år, foto Tapio Mäenpää – 10 år, foto Christina Beuke

Duendecillo P

Stockholm International Horse Show 2014, © Anna-Lena Bergqvist

Vidauban, kuva Rui Pedro Godinho

Vidauban, © Rui Pedro Godinho

Vidauban CDIO3/CDIO5 2014:

Hannover anerkennung 2014:

Swedish International Horse Show 2014: