Hevoskasvatus

Kasvatan hevosia pienessä mittakaavassa, jolloin kaikkein tärkein asia on laadukas ja terve siitostamma. Ensimmäisen tammani Patrician ostin Ruotsista, ja sen emä Pärlemo oli Elit-tamma, joka oli palkittu myös vuoden tammana. Patrician tytär Apres Pearl on palkittu valioarvolla. Apres Pearlin tytär Roulette Russe P (BH Romanov) on kantakirjattu I-palkinnolla ja se tulee toivon mukaan seuraamaan emänsä jalanjälkiä. Näiden tammojen lisäksi ostin vuonna 2012 Saksasta oldenburgtamman Nightflyer T, joka on KWPN-kantakirjassa Elite-palkinnolla. Tämä tamma on samasta emästä kuin oldenburg-, hannover- ja westfalenjalostukseen hyväksytty ori Sorento Old, ja se on itse jättänyt AES kantakirjaan hyväksytyn jalostusoriin Versace. Kesällä 2015 ostin Nightflyerin tyttären Cape Canaveral VDM (i. Krack C) Hollannista, jossa se siemennettiin oriilla Duendecillo P.

Tällä hetkellä paras kasvattini on Hannover- ja FWB-kantakirjaan hyväksytty ori Duendecillo P (BH Romantic), joka kilpailee menestyksekkäästi kansainvälisellä GP-tasolla.

Ainoa tapa pärjätä kasvatuksessa on panostaa hyviin tammoihin ja ainakin minulla se on tuottanut tulosta. Vuosittain meillä syntyy yhdestä neljään varsaa, mikä on mielestäni meille sopiva määrä. Näistä pienistä määristä huolimatta vuonna 2014 Kyvyt Esiin -askellajifinaalin voittaja sekä Laatuarvostelun askellajihevosten kakkonen olivat molemmat tammalinjani tuotoksia. Samoin Vuonan 2015 Derby 2 ja Laatukilpailuvoittaja olivat meidät tammanlinjasta. Kasvatustoiminnan lisäksi toimin eläinlääkärinä ja oriaseman pitäjänä.