Eläinlääkärin vastaanotto 

Anne Niemi, eläinlääkäri

klinikka2pEläinlääketieteen lisensiaaatti 1992 Eläinlääketieteellinen korkeakoulu, Helsinki.
Laukaan Hevossairaala  1991, 1992
Klinikkaeläinlääkäri Seinäjoen Hevosklinikka 1992-2004 .
Siittolaeläinlääkäri Broline stuteri , Svenljunga, Ruotsi  1995
Mustasaaren kunnaneläinlääkäri 2005–>

Oman ratsastusharrastukseni kautta hevoset ovat aina olleet suurin kiinnostukseni kohde myös omassa työssäni . Joka vuosi käyn lähinnä ulkomailla jatkokouluttautumassa .  Omaa vahvinta osaamisaluettani ovat keinosiemennystoiminta sekä hevosten kuvantamistutkimukset (rtg , ultraääni).

Perheeseeni kuuluvat avomieheni, Lasse ja poikani, Henri  sekä  3 Tanskalais-Ruotsalaista  pihakoiraa  ja aivan liian monta hevosta . Aiemmin harrastin myös kanakoirieni kanssa koe- ja näyttelytoimintaa, mutta ajanpuutteen takia olen valitettavasti siirtynyt hieman  helpompaan rotuun.

Vastaanotto

Vuoden 2009 aikana valmistui uusi klinikka- ja oriasemarakennus, jossa on hyvät tilat varsinkin hevosten tutkimiseen . Osaamisalueena nimenomaan kuvantaminen (rtg, ultraääni) . Myös viralliset lonkka-ja polvitutkimukset koirilla.

klinikka1pVarustustaso: röntgen (epäsuora digitalinen), endoskopia- ja ultraäänitutkimukset,

Tallikäynnit : rokotukset, hammashoidot ( hyvä varustetaso hevosten hampaiden hoitoon) yms muut pienemmät tutkimukset.

Ajanvaraukset parhaiten tavoitat klo 8-9 puh. 0400-166325, jätä tekstiviesti jos en ehdi vastaamaan puheluusi .

Aukioloajat : 8-18 (ma-pe) .

klinikka3pPäivystykset : Kuulun Vaasan kunnalliseen päivystysrenkaaseen (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Laihia ), joten varsin usein päivystän ko. aluetta. Kunnallinen päivystysnumero : 0600-399299. Vanhan Vaasan läänin eläinlääkäreillä on käynnissä neuvottelut , joissa olisi tarkoitus saada parempaa palvelua eläinten omistajille ja tarjota mahdollisuus viiikonloppuisin mm, rtg-tutkimuksiin . Olen tarjoutunut osaltani ottamaan vastaan myös muiden kuin omamme alueen hevospotilaat , silloin kun minulla muutenkin olisi päivystys . Neuvottelut kuntien kesken ovat tästä vielä kesken . Eriytetyn pieneläinpäivystyksen toteuminen ei ole mahdollista eläinlääkintähuollon budjetin riittämättömyyden takia.

Ajo-ohje Vaasan suunnasta: Kokkolantietä pitkin Vaasasta noin 35 km, käänny oikealle risteyksessä, jossa lukee VÖYRI ja LOTLAX Jos ajaisit ohi, niin vasemmalla puolella 8-tietä sijaitsee Nesteen huoltoasema, joka näkyy em. Lotlaxin risteykseen. Aja 5 km, ja Sandasvägen kääntyy oikealle bussipysäkin jälkeen. Klinikkarakennus on ensimmäinen rakennus Sandasvägenillä tien vasemmalla puolella. Siemennettävät tammat tuodaan vanhalle tallille, joka sijaitsee talomme takana (Sandasvägenin oikella puolella).

Ajo-ohje Vöyrin suunnasta: Aja keskusta läpi Vöyrintietä pitkin n 2 km. Käänny vasemmalle kirkon luota, risteyksessä kyltti Maksamaa. Aja 3,5 km, kunnes tulet LOTLAXin kyläkyltin luo, Sandasvägen kääntyy tämän jälkeen n. 300 m päästä vasemmalle.